Oktober 2019

14 September 2019 was het Open Monumentendag en prachtig weer. Wij mochten ongeveer 70 bezoekers verwelkomen in de Protestantse Kerk van Sijbekarspel. Zij bekeken de fototentoonstelling met het thema Plekken van Plezieren genoten van de muziek.
Foppo van der Schaaf speelde prachtig op zijn barokluit, Dick Schouten bespeelde het bijzondere authentieke Van Dam kerkorgel en Tiny Vlaar-Irgolitsch zong de sterren van de hemel, begeleid door haar zus Alma op de piano. Alma was daarvoor speciaal uit Leidschendam gekomen. Het was heel mooi om naar deze optredens te luisteren en de historische vereniging wil hen hiervoor heel hartelijk bedanken.

De vereniging gaat zich nu voorbereiden op de Najaarsbijeenkomst van vrijdag 15 november a.s.. Dan is de presentatie van de nieuwe Kroniek 2019 en de uitreiking van het Skouwerkloppie; een jaarlijkse onderscheiding voor iemand die maatschappelijk en/of cultureel een bijdrage levert aan onze dorpsgemeenschap.

Voor het avondgedeelte komt Gerard de Vries vertellen over zijn pas verschenen boek,De architect A.T. van Wijngaarden (1819-1900), een eclectische signatuur in het West-Friese landschap.Van Wijngaarden is de architect van veel belangrijke gebouwen in West-Friesland. Deze zijn te herkennen aan een eigen eclectische stijl. Ook in Benningbroek en Sijbekarspel staan gebouwen, die door hem zijn ontworpen. De architect Van Wijngaarden is een voorvader van de echtgenote van de auteur/spreker.

De leden krijgen een uitnodiging voor deze bijeenkomst. De avondlezing is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Ook kunt u voor €18,- per jaar lid worden van de historische vereniging, dit is inclusief de Kroniek.

 

Noteer de datum: vrijdag 15 november in Dorpshuis De Vang

Aanvang lezing: ± 20.00 uur.