November 2019

Najaarsledenbijeenkomst

Op vrijdag 15 november a.s. is onze najaars-ledenbijeenkomst in Dorpshuis de Vang, aanvang 17.00 uur. Na ontvangst met koffie wordt u bijgepraat over recente verenigingsactiviteiten en onze plannen voor 2020.
In mei gaan we aandacht besteden aan het feit dat het 75 jaar geleden is dat in onze dorpen de bevrijding werd gevierd. Hoe wij dit willen gaan invullen, vertellen wij u. Daarna is het tijd voor een heerlijke broodmaaltijd.

Het avondprogramma begint met de uitreiking van het ‘Skouwerkloppie’. Deze oorkonde is voor een bewoner van onze dorpen die een waardevolle bijdrage levert aan onze dorpssamenleving. Wie deze blijk van waardering dit jaar verdient, is altijd weer een verrassing.
Ook op deze avond is de presentatie van de Kroniek 2019. Het is weer een interessant boekje geworden met verhalen uit de dorpsgeschiedenis.

De avondlezing wordt verzorgd door de heer Gerard de Vries. Hij vertelt over het leven van A.T. van Wijngaarden, stadsarchitect van Medemblik in de tweede helft van de 19eeeuw. Hij heeft in West-Friesland heel veel gebouwen ontworpen, vaak rijk versierd en statig, ook in Sijbekarspel en Benningbroek.

Gerard de Vries, getrouwd met een achterkleindochter van de architect, heeft ter ere van zijn tweehonderdste geboortejaar een boek over het werk van deze bijzondere man geschreven.

 

Datum: vrijdag 15 november 2019
Plaats: Dorpshuis de Vang
Aanvang: 17.00 uur, leden krijgen een uitnodiging
Aanvang lezing: ca. 20.00 uur, deze is ook toegankelijk voor niet-leden.