Mei 2024

Dauwtrappen

Op zaterdag 18 mei 2024 gaan we weer dauwtrappen. Deze keer is het een wandeling door ‘Vlaren Weilanden’. We zijn dan ook te gast bij Kees Vlaar. Hij woont aan de Oosterstraat 41 in de stolp van zijn ouders; Nel en Pé Vlaar-Vriend. Kees doet onderzoek naar de geschiedenis van de familie Vlaar en dan speciaal het familiegedeelte van zijn vader Pé. Vooraf aan de wandeling vertelt hij hier over en ook over de weilanden waar we doorheen gaan lopen.

Na de ontvangst met koffie of thee starten we met de wandeling bij ‘Lapetum ocus’ en eindigen de tocht bij ‘Ora et Labora’. Waarom deze spreuken op de stolpen staan en wat ze betekenen zal Kees ons vertellen.
De wandeling duurt ongeveer twee uur. Stevig schoeisel of laarzen wordt aanbevolen. Daarna gaan we traditiegetrouw met elkaar ontbijten met lekkere belegde broodjes, zoals altijd verzorgd door Bob en Jantien. Wat niet zal ontbreken is een broodje kroket, vers gefrituurd door Jantien, dubbel zo lekker voor 8 uur ’s morgens.

Locatie en start          : Oosterstraat 41, Benningbroek
Datum.             : Zaterdag 18 mei 2024
Tijd                               : 6.00 uur ontvangst met koffie en thee
Kosten.           : €10 p.p., te voldoen bij aanvang
Opgave voor 16 mei  : telefonisch: 0227-608415 of 06-53751021
via de mail: joosterkamp@hetnt.nl                                                    

Let op: aanmelding stopt bij 50 personen.

Jeugdverenigingen
Onze dorpen kennen een rijke historie v.w.b. jeugdverenigingen. Wie herinnert zich nog De Ploeg of de Paddenstoel? Hieruit ontstond later jeugdclub De Paddenploeg. Nog weer later kwamen in de kelder van de Vang ook vele jongeren in clubverband bij elkaar onder diverse noemers. Heeft u hier herinneringen aan, die u voor ons wilt opschrijven, of misschien heeft u nog wel mooie foto’s uit die tijd; laat het ons weten. Wij gaan trachten er een mooi verhaal van te maken voor de nieuwe Kroniek. Alvast hartelijk dank.