Mei 2019

Op 5 april 2019 was de jaarvergadering van onze vereniging. Voor de eerste keer werd deze gehouden in het Witte Kerkje. Annie en Kees Wijtman hadden een mooie opstelling van de tafels en stoelen gemaakt en zorgden voor een lekker kopje koffie of thee en na afloop een drankje. Een dikke pluim voor het ‘kostersechtpaar’.

Lou heette de aanwezige leden van harte welkom en opende de vergadering. Deze verliep vlot en de leden krijgen een verslag hiervan thuisgestuurd.

Na de pauze begon de lezing van de heer Ton Pronk en Ad Gieling, beiden van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick. Aan de hand van beelden maakten wij een wandeling langs historische plaatsen en panden, zoals die er nu zijn in Medemblik. Een interessante lezing, die uitnodigt tot een bezoek aan de oudste stad van Westfriesland: Medemblik. Een geslaagde bijeenkomst.

 

Dauwtrapwandeling.

Op zaterdag voor Pinksteren is de 14e dauwtrapwandeling. De start en het ontbijt is deze keer bij het bloembollenbedrijf van Wendy en Kees Vlaar. We gaan ons best doen om er weer een mooie route van te maken, die zal leiden door weilanden langs slootjes, soms met een plankje eroverheen, en langs akkers, beplant met de producten van het Westfriese platteland. Stevige schoenen of laarzen zijn aan te bevelen op deze tocht, die circa 2 uur zal duren.

U kunt zich opgeven door onderstaande strook in te vullen en in de brievenbus te doen bij Annie Vlaar, Dr. De Vriesstraat 33B, of per email: annievlaaroudeman@gmail.com.

Locatie start en ontbijt: Oosterstraat 15a

Datum: zaterdag 8 juni 2019

Tijd: 5.15 uur ontvangst met koffie/thee

Kosten: €8,–, te voldoen voor aanvang van de wandeling.