Mei 2017

Op de goedbezochte jaarvergadering van 31 maart jl. heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het verenigingsjaar 2016 en de plannen bekend gemaakt voor dit jaar. De penningmeester gaf uitleg over het financieel verslag en de begroting 2017 en stelde voor de contributie op € 17,50 te houden. Dit alles kreeg de goedkeuring van de aanwezige leden.

Er volgt een korte pauze, waarna Eric Zwijnenberg van de Stichting Zijper Molens en de Noord-Hollandse Molenfederatie vertelt over de verschillende typen en functies van molens en wat daar nog in Noord-Holland van over is. In het tweede deel van de lezing gaat de heer Zwijnenberg in op enkele molens uit de omgeving van Sijbekarspel en Benningbroek en vertelt hij aan de hand van zeer recente beelden het relaas van molen de Haan uit Sijbekarspel. Na deze interessante lezing is er een gezellige nazit.

De eerste foto-scan-middag, maandag 10 april bij Lida Admiraal-Peper, was een geslaagde middag. Diverse mensen kwamen om foto’s te laten scannen voor de beeldbank. Er werd met twee scan-apparaten gewerkt, waardoor het wachten niet te lang duurde. Dat wachten was trouwens geen straf, want onder het genot van een kopje koffie of thee werden heel wat herinneringen opgehaald. De meegebrachte foto’s gingen van hand tot hand waardoor er meer mensen op de foto’s herkend werden.

We hebben zo’n 30 foto’s voor de beeldbank kunnen scannen en vinden het zeker de moeite waard zo’n middag in juni nog eens te herhalen. De volgende foto-scan-middag is 13 juni, van 14:00 tot 16:00 uur bij Lida Admiraal-Peper, Westerstraat 78. We kijken uit naar uw foto’s en uw herinneringen.

Zaterdag 3 juni: Dauwtrappen. Voor de 12e keer organiseert “Lijnen door de tijd” op luilak-ochtend een dauwtrapwandeling. De te lopen route zal voornamelijk door weilanden en langs akkers gaan; laarzen of stevige schoenen worden aanbevolen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Zo lopend door het land achter het dorpslint geeft een heel andere kijk op de omgeving; hoe is het beheer, het waterpeil, de indeling van de kavels, welke gewassen worden er verbouwd, wat is de historie van het gebied. Kortom het wordt zoals altijd een ontspannen en interessante wandeling. Start bij boerderij “De Beukenhof”, Westerstraat 50 om 5.15 uur met koffie of thee. Na afloop is er een ontbijt in café De Roode Leeuw. Wilt u deelnemen aan deze wandeling, dan kunt u zich opgeven tot vrijdag 26 mei bij Annie Vlaar-Oudeman, Dr. De Vriesstraat 33B. Telefoon 0229-591020 of per email, annievlaaroudeman@gmail.com. De kosten bedragen € 9,- p.p., contant te voldoen voor zonsopgang op zaterdag 3 juni.