Maart 2019

Jaarvergadering.

Op vrijdag 5 april 2019 houdt de Historische Vereniging haar jaarvergadering. Deze wordt gehouden in het Witte Kerkje van Benningbroek aan het Kerkelaantje.
Op deze vergadering legt het bestuur verantwoording af over de activiteiten en de financiën van het afgelopen verenigingsjaar.

Na de pauze is er een lezing, verzorgd door de heer Ton Pronk, voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick. Aan de hand van foto’s maken we een wandeling door het Medemblik van nu. De tocht brengt ons langs vele historische panden en plaatsen, waarvan de geschiedenis wordt verteld.

Hoewel de inwoners van Sijbekarspel en Benningbroek van oudsher meer gericht zijn op Hoorn, zijn er toch ook belangrijke verbindingen met Medemblik. De zetel van het Waterschap ‘De Vier Noorder Koggen’ was gevestigd in het mooie Waterschapshuis in Medemblik. Onze dorpen bevinden zich in dit Waterschap. Het Ambacht ‘De Vier Noorder Koggen’ was verantwoordelijk voor de waterhuishouding in dit gebied en het aangrenzende stuk aan de Westfriese Omringdijk.
De Geschiedenis van deze mooie Zuiderzeestad is zeker de moeite waard om te leren kennen.
De leden krijgen een uitnodiging voor deze avond, overige belangstellenden zijn van harte welkom voor de lezing, die rond 21.00 uur begint.

 

Datum: vrijdag 5 april 2019

Plaats: ’t Witte Kerkje, Benningbroek

Aanvang jaarvergadering: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur

Aanvang lezing: 21.00 uur (deze is ook toegankelijk voor niet-leden)

 

Volgende activiteiten:

8 juni: Dauwtrappen

14 september: Open Monumentendag

15 november: Najaarsledenbijeenkomst