Juni 2020

Op het moment van schrijven zijn we nog aan heel veel coranaregels gebonden en is het onzeker hoe lang dit nog gaat duren.
De meimaand is niet alleen voor de vereniging, maar voor iedereen heel anders verlopen dan gepland. Een grootse viering ‘75 Jaar Vrijheid in West-Friesland’ was niet mogelijk. Door de gezamenlijke historische verenigingen zijn hiervoor borden gemaakt, die elke vereniging zou gaan gebruiken bij herdenkingstentoonstellingen. Nu dit soort evenementen nergens door kan gaan, zijn de borden op de website van het Westfries Archief  geplaatst. Op de website www.westfriesarchief.nlklikt u op het kopje NIEUWS. Daar kiest u voor “Tentoonstelling 75 jaar vrijheid in WestFriesland”. Naast een algemeen gedeelte over Westfriesland kunt u bij het aanklikken van de dorpsnaam de lokale borden bekijken.
Het is de moeite waard om al deze verhalen te lezen en de foto’s te bekijken. Hierbij beseffen we hoe het is om in vrijheid te leven, en hoe kwetsbaar de vrijheid, ook in onze tegenwoordige tijd, is.

Het is voor de historische vereniging momenteel nog geheel onduidelijk hoe en wanneer we een tentoonstelling zullen kunnen houden. Op het ogenblik werken wij aan het verzamelen van artikelen, verhalen en onderwerpen voor de Kroniek 2020. Wij zijn blij dat trouwe lezers weer mooie interessante verhalen insturen.

Wij wensen u allen een goede zomer toe; maak er het beste van!