Juli 2018

Tegels, Souvenirs en Delfts Blauw

Zaterdag 8 september is het Open Monumentendag, met als thema “In Europa”.
Het is voor ons als bestuur van de Historische Vereniging een uitdaging om het mooie oude, dat er in onze dorpen is, te koppelen aan het thema “Europa”. Waar zijn of waren wij Nederlanders goed in? Wat is bekend over onze grenzen heen? Dat is onder andere Delfts Blauw aardewerk. Zo kwam het idee om op Open Monumentendag een verzameling Delfts Blauw tentoon te stellen in de kerk van Sijbekarspel. Daarom een oproep aan onze leden en dorpsgenoten: Heeft u Delfts Blauw aardewerk en mogen wij dat gebruiken voor de tentoonstelling op Open Monumentendag, neem dan contact met ons op.

Dan zijn er nog Tegeltjes, soms ook Delfts blauw of paars of in nog meer kleuren. Ook dat zou een onderdeel kunnen zijn van de tentoonstelling.

Als laatste willen wij onder de aandacht brengen: Souvenirs. Heeft u een herinnering meegebracht van uw reizen of vakantie in Europa of in eigen land; ook deze zouden wij een plekje willen geven op de tentoonstelling. Misschien heeft u wel een drie-in-één: een Delftsblauwe tegel, dat ook nog een souvenir is! Laat het één dag “te pronk staan” in de Ned. Hervormde Kerk van Sijbekarspel.

Contactpersoon: Annie Vlaar, tel. 0229-951020, email: annievlaaroudeman@gmail.com.

8 september: Open Monumentendag, Thema “In Europa”

Waar: Ned. Herv. Kerk Sijbekarspel, Westerstraat 42

Tijd: van 11.00 uur tot 17.00 uur.