Februari 2024

De januarimaand is alweer voorbij en het bestuur van de historische vereniging heeft haar eerste vergadering reeds gehouden. We beginnen vol goede moed aan ons nieuwe verenigingsjaar. En dat bracht mij op het volgende idee.

Januari heeft ons wat het weer betreft van alles in grote hoeveelheden gebracht; storm, regen, sneeuw, vorst en hoog water. Dat kunnen we vanwege klimaatverandering vaker verwachten, zeggen de deskundigen. Toch zijn er onder onze leden en dorpsgenoten vast wel personen die herinneringen hebben aan gebeurtenissen bij extreem weer in vroeger jaren. Zij vertellen het aan elkaar bij de koffie of bij de borrel (dan wordt het nog mooier). Maar het zou zo leuk zijn om deze herinneringen op papier te zetten onder de titel: Weet je nog van toen! Het kan gaan over de huishouding, vaak werd in huis maar één vertrek verwarmd, het naar school gaan, ongemakken op de boeren- en tuindersbedrijven, of de bakker, de slager, de melkboer en de kruidenier die alles aan huis bezorgden, weer of geen weer. Vaak reed men nog geen auto en de kleding die ons nu kan beschermen tegen kou, wind, regen of hitte, was er toen nog niet. Het weer kon je ook parten spelen op weg naar de kerk (want dat moesten velen op zondag), of denk aan de brandweer, de voetbal, of hooien met dreigend onweer enz. Genoeg stof, maar als u denkt, het lukt me niet alleen, wij helpen u graag. Even een belletje naar 0229-591020.

In maart is de jaarvergadering, de datum staat nog niet vast. De leden krijgen de uitnodiging met bijbehorende stukken thuisgestuurd.

Heeft u vragen of interesse in onze vereniging? Stuur een berichtje naar info@lijnendoordetijd.nl of bezoek onze website www.lijnendoordetijd.nl.