Februari 2023

De eerste maand van het nieuwe jaar 2023 is alweer om. Het bestuur van de historische vereniging is één keer in vergadering bij elkaar geweest. Agendapunten waren o.a. de aanstaande jaarvergadering en de Kroniek 2023.

De Kroniek is altijd een belangrijk onderwerp op onze agenda. Hoe realiseren we weer een waardevol boekje met mooie, historische verhalen of artikelen? Wij zijn onze schrijvers heel erg dankbaar en zouden daarnaast graag zien dat nog meer betrokkenen eens iets zouden schrijven voor de Kroniek.

Denk bijvoorbeeld aan ons item met de titel: ‘Voorwerpen van vroeger’. Om u te inspireren hier een paar ideeën:
1. ‘De wasklok’, een lange stok met daaraan een soort klok met een beweegbare binnenklok. Het was van koper of zink. Je kon er de was mee stampen. Mijn schoonmoeder, Marie Vlaar-van Stralen, had er één. Ik had zo’n ding nog nooit gezien.
2. ‘Het pottenrek’, deze hing meestal in de keuken. Het was een houten rek met daarin laatjes van verschillende afmetingen, voorzien van een tekst die aangeeft wat erin bewaard wordt. Ze komen ongeveer uit de jaren 1920-1930. Ik heb er één van mijn buurvrouw Jo Does-Markenstijn gekregen. Zij woonde tegenover onze boerderij de Cunera Hoeve.

Wie o wie heeft hier herinneringen aan en wil er wat over schrijven? Is dat moeilijk, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bel of mail tel. 0229-591020 of info@lijnendoordetijd.nlonder vermelding van Kroniek 2023.