Dorpsfilm

Nieuwe dorpsfilm/documentaire ‘Lijnen door de tijd’

De nieuwe dorpsfilm/documentaire over de dorpen Sijbekarspel en Benningbroek is gemaakt op initiatief van de Historische Vereniging Sijbekarspel/Benningbroek.

dvd

Aan deze unieke dorpsfilm/documentaire is ruim drie jaar gewerkt door Peter Sasburg en Lou Klaver. Hij is uitgekomen in 2006.

De film bestaat uit twee delen (twee dvd’s, totaal vier uur) in een mooie cassettebox. Het eerste deel gaat over de ontstaansgeschiedenis, het boerenleven, de handel, de nijverheid en de cultuur in beide dorpen. Het tweede deel heeft als onderwerpen: tuinders, gezondheidszorg, ziel en zaligheid, bestuur en rechtspraak, sport, jonge jaren, vertier en vermaak.

Het is een kennismaking met de eerste bewoners in dit waterrijke gebied zo’n 4500 jaar geleden tot aan degenen die vandaag de dag in beide dorpen wonen. Daarom is deze dorpsfilm/documentaire in eerste instantie bedoeld voor alle huidige inwoners van Sijbekarspel en Benningbroek, maar zeker ook voor oud-inwoners en andere belangstellenden.

De documentaire is bekroond met een publieksprijs! In oktober 2007 heeft onze Vereniging op de ‘Hollanddag’ van de Historische Vereniging Holland in Leimuiden deze prijs gekregen.

 

De dorpsfilm/documentaire is te bestellen via het contactformulier of af te halen bij Lou Klaver, Westerstraat 67 in Sijbekarspel, telefoon 0229-591290.