December 2020

Wanneer u onze december nieuwsbrief leest, is bij onze leden de mooie Kroniek 2020 aan huis bezorgd. Vanwege het feit dat het 75 jaar geleden is dat we de bevrijding konden vieren, zijn in deze Kroniek vele verhalen uit die vijf bange oorlogsjaren opgetekend. Maar het is ook een kroniek met verhalen uit het dorpsleven van vroeger, herinneringen aan school, aan een timmerwerkplaats en aan De Winkel. Wij wensen u veel leesplezier.

 

Rectificatie:
In de dorpskrant van oktober schreven wij dat de gemeente Medemblik van vijf bijzondere monumentjes een filmpje heeft gemaakt, welke nog steeds te zien zijn op navolgende website www.visitmedemblik.nl/wat-te-doen/open-monumentendag/#.

Bij het verhaal/filmpje over de grote barometer bij de Kwikkelse brug hebben wij foutief vermeld dat dit een geschenk was van dijkgraaf Adriaan Donker. Dit moet zijn Cornelis Donker. Adriaan kwam uit Hoogwoud, Cornelis vestigde zich als notaris in Benningbroek. Hij bekleedde vele bestuursfuncties, o.a. die van dijkgraaf van de vier Noorder Koggen. Hij ligt begraven op het kerkhof bij het ‘Witte Kerkje’. Een verhaal over zijn leven staat in de Kroniek van 2015.

 

Cadeautip voor de feestdagen: een lidmaatschap van de historische vereniging, kosten €18, incl. Kroniek. De losse Kroniek kost €15. Of het dorpsdruppie, een heerlijk likeurtje in een mooi kruikje, €9 en verkrijgbaar in het winkeltje van het dorpshuis, of bij de voorzitter Lou Klaver, tel. 0229-591290. Bekijkt u ook eens de website van de vereniging, www.lijnendoordetijd.nl.

 

Wij wensen u allen een goede decembermaand toe met, ondanks de beperkingen, gezellige Kerstdagen.