April 2024

De jaarvergadering van de historische vereniging vindt plaats op zaterdagmiddag 6 april in het kerkje van Sijbekarspel. Aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. De leden krijgen de uitnodiging met bijbehorende stukken thuisgestuurd.

Na het officiële gedeelte is er een lezing over het Westfriese dialect, verzorgd door Tom en Gerda Wester. Zij gaan ons veel vertellen over onze streektaal. Waarom heet ons stukje Noord-Holland eigenlijk West-Friesland en hoe groot was dit gebied in vroeger tijden? Wat zijn de overeenkomsten tussen het Westfries en andere talen? Hoe zit het met de grammatica van het Westfries, waarin wijkt het af van het Nederlands, en hoe kunnen we deze taal toekomst geven?
Na al deze informatie houden we een korte pauze. Daarna is er een quiz, waarin uw kennis van het Westfriese dialect wordt getest.

Voor niet-leden is deze lezing ook te bezoeken. Het is ook een gelegenheid om eens kennis te maken met de historische vereniging. Het lidmaatschap kost €20,- inclusief de Kroniek. Elk jaar brengen we een nieuwe Kroniek uit, vol met verhalen over personen en historie van onze dorpen Sijbekarspel en Benningbroek.

Verdere activiteiten zijn:
Zaterdag voor Pinksteren: de Dauwtrapwandeling
14 september: Open Monumentendag
In de maand november houden we onze najaarsbijeenkomst met broodmaaltijd, uitreiking van ’t Skouwerkloppie en presentatie van de nieuwe Kroniek.
Er is een beeldbank samengesteld van waardevolle foto’s. Deze is te bezoeken via onze website www.lijnendoordetijd.nl.

Heeft u interesse in de vereniging of zou u ons willen helpen of ondersteunen, bijv. met de beeldbank; neem dan contact op via de mail: info@lijnendoordetijd.nl of bezoek onze website.

6 april Jaarvergadering, Kerkje van Sijbekarspel, Westerstraat 42.
Aanvang: 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur
Aanvang Lezing, toegankelijk voor niet-leden: ca. 15.30 uur.

Het Bestuur